Agra en ik tijdens de opleiding tot paardencoach. Locatie: JJS opfok en paardenstalling in Raalte.

Sessies met paarden

 

Paarden worden ook wel de spiegel van de ziel genoemd. Deze prachtige en wijze dieren voelen je feilloos aan, reageren op je en geven je helende energie. Ze bieden liefde, steun en kracht. Dit alles doen zij zonder oordeel, open en eerlijk.

 

Paarden zijn meesters in non-verbale communicatie. Ze pikken de kleinste signalen op en reageren dan direct op wat ze voelen bij jou. Dit wordt spiegelen genoemd. Soms is het heel fijn wat je terug krijgt vanuit de spiegel, maar soms kan het ook confronterend en pijnlijk zijn. Dit omdat ze je bewust maken van jouw processen, (overleving)strategieën, overtuigingen, gedragingen, gedachten en gevoelens.

 

Een sessie met de paarden duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Ik vind het fijn om vooraf een afspraak te maken om elkaar eerst te ontmoeten en mijn praktijk te laten zien om te ervaren of er een klik en vertrouwen is. Na deze kennismaking kunnen we verdere afspraken maken om aan de slag te gaan met jouw vraag. Het maakt niet uit wat jouw vraag of thema is, elke vraag is welkom.

 

Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben en zelfs als je bang bent voor paarden is een sessie gewoon mogelijk. We rijden niet op de paarden, de sessies vinden plaats op de grond naast het paard.

EMDR met paarden

 

Een EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) behandeling is ook mogelijk bij mij. Deze sessies vinden ook plaats bij de paarden. 

 

Veel mensen denken dat een EMDR behandeling  alleen nodig is wanneer je een groot trauma hebt, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. EMDR kan ook helpen bij kleine(re) trauma's (die hebben we allemaal) of bij angsten waarvan je merkt dat deze iedere keer terugkomen. Als je een nare gebeurtenis hebt meegemaakt, als je bang bent voor iets of als je iets of iemand hebt verloren kan een EMDR behandeling heel helpend zijn.

 

Bij een EMDR sessie vertel je over de pijnlijke gebeurtenis/herinnering(en). We gaan terug naar de meest heftige momenten en door middel van mijn bewegende vinger voor jouw ogen,  een koptelefoon met een tikkend geluid en tikjes met mijn vingers op je schouders, handen, knieën of voeten wordt het nare gevoel erbij zachter of verdwijnt zelfs helemaal. 

 

Soms weet je niet dat je een trauma of angst hebt. Als dit naar voren komt tijdens een 'gewone' sessie met de paarden dan overleggen we of EMDR voor jou een optie is en nemen we dit mee in de sessies of maken we daar andere afspraken over. 

 

Zou jij ook eens 'in de spiegel' willen kijken om weer in verbinding en in balans met jezelf te komen?

 

De paarden en ik staan voor je klaar!