Over mijzelf

 

Mijn naam is Michelle Kuiper, ik ben 27 jaar en ik woon samen met mijn man Wieger in Elim. Ik heb de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening gevolgd en ben gaan werken als maatschappelijk werker. Dit werk doe ik met passie maar toch merk ik dat ik mensen wil ondersteunen en begeleiden op een andere manier. Ik ben het prachtige vak coaching met behulp van paarden tegen gekomen en ben een opleiding gaan volgen. In combinatie met mijn kennis en ervaring in het maatschappelijk werk kan ik naast coaching ook een stuk hulpverlening, ondersteuning, begeleiding en training geven. Daarmee vallen voor mij alle puzzelstukjes op de plek. 

 

Vanaf mijn achtste jaar ben ik bezig met pony’s en paarden. Rijden en poetsen vulden hele weekenden. Deze paardenliefde is nooit meer overgegaan. Deze speciale dieren hebben mij veel laten zien, voelen en ervaren en ik kan me geen leven voorstellen zonder hen. Ze zijn er altijd voor mij om mij te ondersteunen, liefde te geven of wijze lessen te leren. Ik ben dankbaar dat ik de paarden kan inzetten om andere mensen dit ook te kunnen laten ervaren.

 

In 2016 heb ik de opleiding tot ondernemend paardencoach gevolgd bij het Europees OpleidingsCentrum Paardencoaches. Het coachen en begeleiden doe ik met ontzettend veel passie en liefde, samen met mijn paarden. Ik voel mij bevoorrecht dat ik met deze prachtige en wijze dieren mag samenwerken.

 

Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij en dat ze zichzelf kunnen zijn. Verder speelt het geloof een rol in mijn leven, en helpt dit mij in mijn werk. Zo kan ik aansluiten bij iedereen, zonder oordeel en geef ik je de ruimte om te groeien in je eigen ontwikkeling. Woorden die mij kenmerken zijn; spontaan, enthousiast, gedreven, eigenwijs, professioneel, open en eerlijk.