Mijn paarden

Gepubliceerd op 21 oktober 2018 21:19

Afgelopen periode was het druk voor mijn paarden. Naast het werk in de coaching en onder het zadel waren er nog een aantal afspraken die ik voor ze had gemaakt. Eerste kwam de fysiotherapeut voor dieren langs om ze allemaal even na te kijken. Alle paardjes mogen aangeven of ze het nodig hebben om behandeld te worden door haar. Ze helpt de paarden door knelpunten los te maken, oud zeer los te laten, last vanuit de sessies van zich af te schudden, een boodschap voor mij door te geven en ze leert mij om aan mij de juiste informatie en technieken door te geven zodat ik de paarden zelf te allen tijde kan helpen. De afspraken met de fysio zijn altijd heel bijzonder en verhelderend. Het helpt mij om weer scherp te zijn in het anders kijken naar mijn paarden dan dat ik gewend was vanuit vroeger. Na een afspraak met de fysio voel ik mij dan ook altijd zo goed! Een prachtig compliment van haar was dat mijn paarden er zo goed bij lopen, ontzettend veranderd en gegroeid sinds de eerste keer dat ze bij ons kwam. Ik ervaar dat zelf ook dan op zo'n moment maar het is goed om daar zelf weer eens bewust bij stil te staan, want het is zo makkelijk om er aan voorbij te gaan.

 

Ook kwam de paardentandarts om alle gebitten te controleren en te behandelen.  Deze tandarts had ik nog nooit eerder gehad maar op advies van anderen heb ik haar gevraagd. Ook zij voelde meteen goed. Met rust en geduld behandelde ze al mijn paarden. Trui en Fleur vroegen ontzettend veel werk van haar. Ik werd er een beetje ongerust van maar volgens haar was het nergens voor nodig. Ze nam zelfs na de behandelingen even de tijd om naar mijn bezorgdheid over Aragon te luisteren en me te helpen met het nakijken van zijn eventuele probleem. Niks aan het handje vertelde ze. Wat is het ontzettend fijn als mensen naar je luisteren en met je mee willen denken. Dat is in de paardenwereld niet altijd zo weet ik uit ervaring. Ik ben erg blij dat deze tandarts op ons pad gekomen is. Fleur en Trui moeten over een paar maanden weer nagekeken worden om de schade te beperken.

 

De andere mensen die altijd klaar staan voor mij en mijn paarden zijn mijn dierenarts, hoefsmid, dieren natuurgeneeskundige en instructeur. Altijd kan ik bij ze terecht. Samen vormen we een 'team' om mijn paarden zo gezond en gelukkig mogelijk te houden. Ik ben zo trots op deze mensen om me heen en op het thuis dat ik mijn paarden kan bieden. Ik besef heel goed dat niet iedereen de mogelijkheden weet of heeft om hun paarden zo te verzorgen als dat ik dat doe. Mijn hart breekt regelmatig als ik paarden tref die het niet goed hebben of als ik mensen tegenkom die de kennis en kunde niet hebben die ik de afgelopen jaren heb mogen krijgen en hun paarden daardoor niet geven wat ze nodig hebben. Voorzichtig probeer ik ze dan wat informatie te geven of te helpen met de verzorging van hun dieren. Helaas wordt dat niet altijd geaccepteerd.

 

Een paar jaar geleden mocht ik een 3 daagse cursus volgen bij de Britse animal healer Margrit Coates. Van haar heb ik geleerd om contact te maken met de paarden en ze helende energie te geven zodat ze een stukje verlichting ervaren in hun situatie. Ik ben dus nooit helemaal machteloos in een situatie waarin een dier steun nodig heeft. Ook gebruik in deze energie bij mijn eigen paarden om ze iets terug te kunnen geven als dank voor hun inzet in de coaching. Ze vinden het heerlijk en het versterkt de band tussen mij en mijn paarden.

 

Nu ik het bovenstaande heb geschreven twijfel ik of ik dit wel moet delen. Het is misschien wel zweverig of raar dat ik dit kan en doe. Toch heb ik besloten dat ik dit gewoon laat staan want dit is wie ik ben, wat ik ook kan en doe en waar ik stiekem ook heel trots op ben. Door mijn gevoeligheid, mijn liefde voor dieren en mijn geloof kan ik dit doen. Ik wil me hierin graag nog verder ontwikkelen om de keiharde wereld waarin dierenleed veel voorkomt een stukje verlichting te brengen, net als wat ik nu al doe bij de mensen die ik mag coachen en begeleiden.

 

Mensen hebben veelal een keuze, de paarden niet. Daarom wilde ik dit graag met je delen. Heb je vragen of wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen? Let me know!

Liefs Michelle

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.