Voor jezelf kiezen

Gepubliceerd op 28 februari 2018 21:15

Yes... Ik heb het gewoon gedaan. Ik kies voor mijzelf! Na lang wikken en wegen heb ik besloten dat ik zo niet verder wil en kan. Er moet iets gebeuren want anders lukt het gewoon niet meer...

Ik werk 32 uur buiten de deur, heb mijn eigen bedrijf, 5 paarden om voor te zorgen, een huis waaraan nog van alles moet gebeuren (en dan ook het huishouden nog), man, vrienden & familie die aandacht nodig hebben, sporten, geen optimale gezondheid en leuke dingen willen doen.... Te veel om te kunnen zorgen voor mezelf en genieten. Maanden hing ik er tegenaan, wetende dat ik keuzes moest gaan maken. Ik kon het niet.. Ik wilde voor iedereen zorgen en hen tevreden houden, alle ballen hoog houden qua taken en ook nog voor mezelf zorgen. Helaas gaat dat niet samen heb ik ondervonden. Dat heeft er voor gezorgd dat ik moe ben, op en weinig puf meer heb. Ik sleep mezelf uit bed en ren de hele dag en avond door. Wil ik dit nog? NEE! Kan ik dit nog? NEE. Waarom doe ik het dan nog? JUIST. En daarom heb ik besloten om een dag minder te gaan werken. Zo maar een dag in de week voor mijzelf te kiezen. HEERLIJK! En wat ben ik trots op mezelf dat ik mezelf dit gun en dat ik deze keuze durfde te maken. Ik kijk er naar uit wanneer dit volgende maand ingaat. Voor mijn eigen bedrijf betekent dit dat ik bijna niet meer in het weekend beschikbaar ben omdat ik die tijd voor mezelf ga nemen. Werk ik wel in het weekend dan kan ik dit compenseren met een dagje voor mijzelf door de weeks. Het voelt als een enorme vrijheid en een druk die van mijn schouders valt. Eigenlijk best bijzonder, want het gaat maar om 8 uurjes per week. Voor mij voelt het veel meer dan dat; ik neem mijzelf serieus, luister naar mijzelf en zet mijzelf op nummer 1. Want als het niet goed met mij gaat, hoe kan ik dan zorgen voor mijn man, paarden, coachees, vrienden en familie?

 

Als jij niet voor jezelf zorgt doet niemand het!


«   »