Eerste kennismaking met paardencoaching

Gepubliceerd op 10 oktober 2017 21:05

Al vaak heb ik de vraag gekregen hoe ik op het idee ben gekomen om mensen te gaan coachen met de hulp van paarden. Ik vertel dan dat ik mijn liefde voor paarden wilde combineren met mijn opleiding en werk als maatschappelijk werker. Wat is meestal niet vertel is dat ik zelf ontzettend ben geholpen door een sessie met paarden en dat ik toen pas wist; ik word ook paardencoach...

Twee jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Ik werkte veel, was altijd moe, dacht alleen maar aan anderen, had problemen met angsten en luisterde niet naar de signalen van mijn lijf. Op Facebook zag ik een advertentie langskomen van een workshop waarin de boodschap van paarden centraal stond. Er was een afmelding en daarom nog 1 plekje vrij. Ik aarzelde geen moment en stuurde een berichtje dat ik dat plekje wilde hebben. De sessie met het paard heeft die dag veel deuren geopend. Ook de andere dingen die ik die dag mocht ervaren en doen hebben me antwoorden en inzichten gegeven. Het was erg emotioneel en confronterend maar daardoor ging ik begrijpen wat ik mijzelf aandeed en hoe ik niet voor mijzelf aan het zorgen was. De tranen bleven stromen die dag, alles had ik lange tijd weggestopt want het mocht er niet zijn. Die dag mocht het wel en werd me duidelijk dat ik niet zo verder kon. Maar de vraag was HOE DAN WEL? Vanaf dat moment ben ik dingen over een andere boeg gaan gooien.

 

Deze workshop was voor mij dus een start om dingen anders te doen, maar ook een start naar het vinden van een geschikte opleiding tot paardencoach. Ik wilde iedereen zo'n geweldige ervaring geven die ik ook mocht hebben. Het vinden van een opleiding was best lastig maar 2 maanden na die workshop ben ik de opleiding tot ondernemend paardencoach gaan volgen. Door in de opleiding ook gecoacht te worden door medestudenten is het zaadje, dat in de workshop is geplant is, zich verder gaan ontwikkelen. En kijk nu, ik heb mijn eigen bedrijf aan huis en ben elke week weer bezig om mensen te laten ervaren en ontdekken wat ik zelf ook heb gedaan. Ik ben een dankbaar mens!


 »